• Какво е Миноксидил?

Миноксидил е популярно средство за третиране на андрогенна алопеция (често срещана форма на косопад както при мъже, така и при жени) в ранен стадий. Чрез действието си миноксидил удебелява косъма. Също така удължава стадия на растеж на косъма и така повече коса остава на скалпа.

Миноксидил се прилага при андрогенната алопеция и алопеция ареата. Андрогенната алопеция е често срещана форма на косопад както при мъжете, така и при жените. При мъжете предната космена линия се измества назад, а косата на темето оредява. При жените се наблюдава характерно оплешивяване започващо от короната на скалпа, но за разлика от мъжкото оплешивяване предната част на скалпа обикновено не се засяга.

Миноксидил има неутрален аромат.

• Как се използва Миноксидил?

Трябва да се нанася ежедневно за да се постигне пълният ефект като промяна се забелязва от 3 до 6 месеца след начало на третирането. По-изразен ефект на растеж има на темето.

Нанася се с напръскване на засегнатите места и лек масаж след това. След нанасянето не мокрете главата поне 4 часа.

• Какво съдържа спрея Миноксидил?

Миноксидил, етилов алкохол, пропиленгликол, дестилирана вода.

• Защо разтвор 5% и разтвор 2%?

Миноксидил се предлага и в 2% разтвор подходящ за жени с по-лека форма на косопад.

Продукта може да се използва в комбинация и да допълва други продукти против косопад.Още информация в уикипедия: Minoxidil, Androgenic alopecia.